EHBO bij baby’s & kinderen

Jaarlijks belanden ruim 140 duizend kinderen bij de spoedeisende hulp door een ongelukje in of om het huis. Te weinig ouders weten voldoende van EHBO en weten niet hoe zij in geval van nood moeten en kunnen handelen. Door te weten wat jij kunt doen sta je niet met lege handen en kun jij professionele eerste hulp bieden als dat nodig is.

Kinderen zijn van nature erg nieuwsgierig en willen de wereld ontdekken, Ongevallen, klein of groot, op verschillende leeftijden en in verschillende ontwikkelingsfasen komen geregeld voor.

Veel ongevallen vinden plaats in en om het huis. Ook al neemt u maatregelen, niet alles is te voorkomen. Daarom is het belangrijk dat u weet hoe u het best kunt handelen bij ongevallen waarbij een kind betrokken is.

Het bieden van hulp aan een gewond of ziek kind verschilt ten opzichte van die van een volwassene. Een volwassene kan meestal vaak alles verwoorden. Een klein kind kan nog niet zeggen wat er is, wat het moeilijker maakt om erachter te komen wat er aan de hand is.

Wat leert u van de cursus:

De cursus wordt gegeven volgens de laatste richtlijnen van het oranje kruis. U leert de juiste manier om een gewond of ziek kind te benaderen, wat u in welke situatie juist wel of niet moet doen om de juiste hulp te bieden en verder leed te voorkomen. Deze cursus zorgt er voor dat u sterker in uw schoenen staat zodat u sneller over gaat op actie !

Afsluiting cursus:

De cursus wordt afgesloten met een toets, zo wordt beoordeeld of u de leerstof praktisch en theoretisch beheerst. Ook wordt gelet op uw geschiktheid om in de praktijk op te treden als eerstehulpverlener. De praktijk weegt zwaar mee en wordt beoordeeld door een bevoegde instructeur eerste hulp. Na het behalen ontvangt u een geregistreerd certificaat ‘eerste hulp aan kinderen’van het oranje kruis.

Wil u zich aanmelden of heeft u nog vragen neem dan contact met ons op !

 


Deze cursus is wettelijk verplicht voor gastouders.